2/06/2011

O Val leva o derbi comarcal ante o Galicia de Mugardos

O Val 3-1 Galicia de Mugardos

O Val continuará unha semana máis nos primeiros postos da clasificación tras vencer no derbi da comarca de Ferrolterra, ao Galicia de Mugardos (3-1). Os pupilos de José Posse foron infinitamente mellores que o seu rival ao longo dos noventa minutos de xogo. Foron dominadores do balón e dominadores das mellores ocasións de gol. O único lunar ou dúbida do partido está no primeiro tanto dos locais no que puido haber fose de xogo. O Galicia de Mugardos terá que seguir traballando nos próximos encontros para non meterse en problemas.

Os primeiros minutos foron de tenteo e sen un dominador claro. Excesivo respecto no arranque do partido. O primeiro en avisar foi o O Val. Fíxoo cunha boa acción pola esquerda de Pablo Lorenzo, o seu lanzamento golpeou na defensa e o rexeite caeulle a Álvaro que a punto estivo de marcar, aínda que o seu lanzamento foise rozando a escuadra da portería de Óscar. O O Val co paso dos minutos, foi dominando o partido en canto a posesión. Con todo, as ocasións non acababan de chegar. O Galicia de Mugardos non era capaz de saír da súa metade de campo ante a presión dos valexos e apenas tiña chegada ao área local. O O Val no seu seguinte lanzamento a portería conseguiu o primeiro tanto do partido. Foi tras un gran envío ao área de Isaac cara a Álvaro, que tras matar o balón co peito engatilló a Óscar que non foi capaz de deter o disparo. A defensa visitante protestou timidamente a posición de posible fóra de xogo de Álvaro. O Galicia de Mugardos non reaccionou ao gol e atascouse nas súas saídas ofensivas. O O Val non se conformaba e buscaba con afán o segundo da tarde. Isaac intentouno desde fóra da área, pero o seu lanzamento non viu porta. Vituco intentouno pouco despois cun tímido lanzamento que non asustou demasiado ao porteiro local. Na continuación o domino do O Val acrecentouse e os locais fixéronse dominadores absolutos da situación. Pronto chegaría o segundo para o O Val, foi obra de Cata tras atoparse cun rexeite na área grande. Pouco antes Álvaro enviara un balón á madeira. O O Val non afrouxou e tivo a mercé a un Galicia de Mugardos ao que lle custou un mundo saír da súa metade de campo. É máis, non tirou nin unha soa vez con perigo entre os tres paus da meta defendida polo O Val. A sentenza púxoa Mozo a seis minutos do final tras unha xogada por banda de Pablo Lorenzo. O Galicia buscou nos últimos minutos o gol da honra e atopouno por medio de Vituco nunha xogada persoal pola dereita.

O Val: Anxo; Miguel, Cristian (Alex, min. 78), Cata, Sergio, Bruno, Álvaro, Isaac (Marcos Novo, min. 64), Enmanuel, Cholo (Chicho, min. 54) e Pablo Lorenzo.

Galicia de Mugardos: Oscar; Rubén (Canosa, min. 54), Jorge, Adrián, Manel, D. Seco, Juani (Puchi, min. 71), Juan Jesús (Rebolo, min. 79), M. Seco, Suso Pena e Vituco.

Árbitro: Cinza Seoane (Ferrol). Expulsou por dobre amarela ao visitante Canosa (min. 86). Mostrou cartón amarelo aos locais Cata, Bruno e Álvaro. Polos visitantes vírona Vituco, Jorge e Manel.

Goles: 1-0 min. 27 Álvaro; 2-0 min. 65 Cata; 3-0 min. 84 Chicho; 3-1 min. 89 Vituco