2/21/2011

O Galicia de Mugardos pagou caro os seus erros defensivos

O Galicia de Mugardos non puido conseguir nada da súa visita a Noia e acabou caendo pola mínima ante o cadro local (3-2). Un Galicia que sen dúbida pagou moi caro os seus erros defensivos. O Noia levaba once semanas sen gañar. O partido en si estivo bastante disputado durante os primeiros corenta e cinco minutos. O Noia iso si, fixo un partido moi serio, aínda que o Galicia non baixou os brazos en ningún momento. Gran parte do triunfo local tivo a súa influencia no primeiro gol, pois iso achandou moito o camiño aos locais aproveitándose dun bajón temporal no xogo do cadro visitante. O tanto foi obra de Beni e converteuno pasada a media hora de xogo. Co gol o Galicia non reaccionou demasiado nun primeiro momento, pero aos poucos sobrepúxose.

O Noia non tivo moitas ocasións neste partido, pero as que se lle presentaron, non as desaproveitou, e aí é onde estivo a clave do partido. Na continuación os locais incrementaron a súa vantaxe no marcador ao primeiro de vez. Esta vez Buceta non perdoou e bateu se piedade a Agustín. Ao contrario que no primeiro tempo, ese gol espoleó aos visitantes que foron crecendo co paso dos minutos e aos poucos comezaron a dominar o partido. Dez minutos despois Suso Pena foi obxecto de penalti e, Juan Jesús non perdoou e marcou desde o punto de penalti acurtando distancias no marcador. Con todo, nada máis sacar de centro, o Noia volvería pór terra polo medio e as cousas moi costa arriba para o Galicia, pois noutro erro defensivo, o Noia anotaría o terceiro. Esta vez foi Espi o autor do gol. A pesar do costa arriba que estaba a situación para os mugardeses, non arroxaron ao toalla e seguiron tirando do carro. A catro minutos para o final chegaría o (3-2) por mediación de Rubén Seco, con todo, os minutos correron demasiado para os visitantes e o Noia levou un triunfo que necesitaba como auga de maio e que se lle resistía desde fai varias semanas. O Galicia de Mugardos terá que seguir sufrindo nas próximas semanas, pois non se pode despistar demasiado, pois o descenso non o ten moi lonxe.

Noia: Juancho; Carklos, Mario, Santi, Luís, Josiño, Beni (Maikel, min. 75), Isi (Brais, min. 59), Buceta (Michelo, min. 54), Espi e Eiros (Edgar, min. 70)

Galicia Mugardos: Agustín; Rubén (Rebolo, min. 75), Jorge, Adrián Martínez (Sanmartín, min. 69), Manel, Diego Seco, Rubén Seco, Suso Pena, Canosa, Juan Jesús e Vituco (Oscar Pérez, min. 58).

Árbitro: Fernández Vázquez (Lugo). Mostrou cartón amarelo aos locais Carlos e Josiño. Polos visitantes viuna Adrián Martínez.Goles: 1-0 min. 31 Beni; 2-0 min. 48 Buceta; 2-1 min. 58 Juan Jesús (penalti); 3-1 min. 59 Espi; 3-2 min. 86 Rubén Seco.

Incidencias.- San Lázaro. 250 espectadores.