Festas do verán en Mugardos
Non busquen máis. Se se preguntaban pola familia do polbo Paul, atopamos a todos os seus descendentes. Están en Mugardos, unha localidade costeira do noroeste coruñés na que cada ano celébrase por estas datas a "Festa do Polbo".
Iso si, lamentamos ter que dicir que estes cefalópodos correron unha sorte moi diferente á tentacular estrela xermana. En lugar de predicir os resultados do Mundial, os exemplares galegos acabaron na cazuela, cociñados á mugardesa, a receita estrela por estas lareiras e case un segredo de estado.
"Os ingredientes da salsa especial non llos conto a ninguén", advirte Charo Varela, propietaria da pulpería "Muelle 43" e experta na materia. O resto, non ten inconveniente en desvelalo: pemento vermello, cebola, pemento, o mencionado polbo, todo ben regado cun pouco de coñac, viño branco e aceite de oliva.
Pero o segredo está na salsa, ela sábeo. E algo terá para atraer por centos de visitantes cada verán. Na edición pasada os mugardeses e os seus invitados consumiron máis de 1.200 quilos de polbo, este ano non se prevé que baixe a media. "Só neste restaurante encargamos uns 200 quilos", explícanos Charo, e ao final da xornada véndese ata o último tentáculo. Os resultados? No estómago, pero sobre todo na caixa: "Un día como hoxe podemos facer 1000 euros máis que un día calquera. Agradécese coa crise que hai".
A batalla das camisetas
Iso si, lamentamos ter que dicir que estes cefalópodos correron unha sorte moi diferente á tentacular estrela xermana. En lugar de predicir os resultados do Mundial, os exemplares galegos acabaron na cazuela, cociñados á mugardesa, a receita estrela por estas lareiras e case un segredo de estado.
"Os ingredientes da salsa especial non llos conto a ninguén", advirte Charo Varela, propietaria da pulpería "Muelle 43" e experta na materia. O resto, non ten inconveniente en desvelalo: pemento vermello, cebola, pemento, o mencionado polbo, todo ben regado cun pouco de coñac, viño branco e aceite de oliva.
Pero o segredo está na salsa, ela sábeo. E algo terá para atraer por centos de visitantes cada verán. Na edición pasada os mugardeses e os seus invitados consumiron máis de 1.200 quilos de polbo, este ano non se prevé que baixe a media. "Só neste restaurante encargamos uns 200 quilos", explícanos Charo, e ao final da xornada véndese ata o último tentáculo. Os resultados? No estómago, pero sobre todo na caixa: "Un día como hoxe podemos facer 1000 euros máis que un día calquera. Agradécese coa crise que hai".
A batalla das camisetas
Na rúa, con todo, ninguén parece recordar as estreitezas da crise. En Mugardos imponse o ambiente festivo, non hai crise. O que si hai son bandeiras de España colgadas dos balcóns en honra á final do Mundial. E moitas penas que pasean pola rúa orgullosas da súa camiseta "porque o domingo hai un concurso e danlle 300 euros á que teña o mellor deseño", explican Alberto e 'Sunday'.
O seu apunta xeitos para conseguir o galardón: reproduce o debuxo do mítico "Hey, ho, let´s go" da banda punk Los Ramones, adaptado á ocasión. Fanse chamar Os Lambones (os golosos) e outra pena que tivo a ocorrencia de autodenominarse Polbook, en referencia á famosa rede social, míranos con certo receo.
Tampouco podían faltar as gaitas galegas e os postos ambulantes que venden desde unha manta térmica ata patas de xamón serrano a 25 euros a peza. O día amenceu asollado e a xente está encantada. "Eu pensaba que non ía estar tan ben, pero este xa é o segundo ano que vimos", explican Isabel e Javier, dous ferroláns cunha misión: conseguir un ticket, peaxe imprescindible para degustar o polbo baixo a carpa que o Concello levantou no parque da Constitución, fronte ao paseo marítimo. Hai unha gran cola, pero non hai présa. A charanga local TNT ameniza a espera e este polbo xa acertou a súa quiniela: elixiu Mugardos e aquí queda.
O seu apunta xeitos para conseguir o galardón: reproduce o debuxo do mítico "Hey, ho, let´s go" da banda punk Los Ramones, adaptado á ocasión. Fanse chamar Os Lambones (os golosos) e outra pena que tivo a ocorrencia de autodenominarse Polbook, en referencia á famosa rede social, míranos con certo receo.
Tampouco podían faltar as gaitas galegas e os postos ambulantes que venden desde unha manta térmica ata patas de xamón serrano a 25 euros a peza. O día amenceu asollado e a xente está encantada. "Eu pensaba que non ía estar tan ben, pero este xa é o segundo ano que vimos", explican Isabel e Javier, dous ferroláns cunha misión: conseguir un ticket, peaxe imprescindible para degustar o polbo baixo a carpa que o Concello levantou no parque da Constitución, fronte ao paseo marítimo. Hai unha gran cola, pero non hai présa. A charanga local TNT ameniza a espera e este polbo xa acertou a súa quiniela: elixiu Mugardos e aquí queda.
Sem comentários:
Enviar um comentário